Stockholm - KTH

Les percepcions, experiències viscudes i el dia a dia d'un estudiant d'arquitectura d'Erasmus a la capital de Suècia, Stockholm!


diumenge, 18 de setembre del 2011

2 plus 2 as 4?

Primer de tot perdoneu per aquest llarg retràs en l'actualització del blog.
La setmana ha estat molt ocupada i plena de coses noves per fer, projectes, nous amics, noves classes, nous espais per conèixer i noves festes.
La setmana va començar cançada, amb un vol que va arribar a acumular més de 45minuts de retard i va provocar que arribes més tard del previst a Stockholm, perdent les classes del matí, és a dir, el primer dia del Stustainable Studio. No obstant tot va anar bé fins a la tarda, on vaig informar-me que l'endemà teniem la primera presentació del curs davant de la classe, necessitavem pensar una idea, una idea per un pavelló escolar de durada entre 2 i 10 anys, ecològic, amb el mínim impacte i consum possible. Ostres, ni un dia per pensar-ho. Ràpidament però vam començar a pensar, i pensant pensant vam arribar a la conclusió que un pavelló flotant seria la millor idea. No caldria desmontar-lo i, aprofitant els nombrosos rius d'estocolm podria trasllardar-se d'un lloc a l'altre sense problemes aparents. Bé, m'agrada la idea. Vam produir un parell de pdf's per una presentació que va anar força bé el dimarts, sobretot per que aquí treballen molt diferent, per nosaltres, unes idees de projecte ja es el projecte començant amb cara i ulls, per ells, es una cosa molt més abstracta. No obstant va agradar la idea, sobretot per original i  per la aprofundització del que havíem treballat. El mateix dimarts vam conèixer la notícia que el projecte seria conjunt, s'uniria un grup d'estudiants d'enginyeria per realitzar el project sencer, des de la part normativa, disseny, càlcul fins a la "possible" construcció real. Molta feina i poc temps, quedant, preparant, maquejant, pensant en totes les coses necessàries per generar una plataforma flotant autosostenible (energèticament) i físicament. En fi molta feina per començar.

També temps per veure noves coses, nous espais d'estocolm, patir la pluja i el fred, continuar comprant coses importants per a la casa, menjar, cuinar, netejar plats, fregar el terra, escombrar, treure la pols, merda no em queden calçotets, possar la roba a rentar, assecar-la, plegar-la, totes les coses divertides de viure sol! =)
El cap de setmana el vam tancar amb un parell de festetes, la primera nit a un club "ambassadeur" bastant guapo i música de discoteca, i dissabte, spanish dinner amb els amics d'erasmus on les truites de patates, pa amb tomàquet, i jamo de jabú van ser el plat de menjar principal, i la sangria, made in jaume, va acabar d'enamorar-los.

en fi, a partir d'avui la cosa ja serà més regular, tant en viure, com en l'actualització dels blogs. i com sempre, unes fotos per ajudar-vos a imaginar les coses.
una forta abraçada

pd:"obra vista" es el terme utilitzat per descriure els edificis construits a mitjançant "toxtos" o "maons" i els quals, un cop finalitzada la construcció, la façana o façanes, permeten veure dirèctament aquest material, sense revestir-lo ni res semblant. La típica façana de "totxo pelat" =)
espero haver aclarit dubtes

 segona làmina de la presentació, s'explica, esquemàticament, quins han de ser els valors en tenir en compte










3 comentaris:

  1. jaume, i si els nens cauen al riu què...jaja
    si ja tocava actualitzar eh...bueno chacha segueix treballant i disfrutant tant com fins ara! i vigila no refredar-te!

    ResponElimina
  2. de moment estic sa com un roure! tot i que aquí de roures no n'hi han masses!
    si ara anireu tenint més actualitzacions marta! un petonet guapa!! )

    ResponElimina
  3. Osigui que el que va ser una palla mental, ara pot ser possible?!?!?! Molt bona idea, si es construeix portel fins a BCN!!!

    Ens veiem wapu, petons!

    ResponElimina