Stockholm - KTH

Les percepcions, experiències viscudes i el dia a dia d'un estudiant d'arquitectura d'Erasmus a la capital de Suècia, Stockholm!


dilluns, 5 de setembre del 2011

tourist guide

aquests dies he aprofitat, ja que tinc la família per aquí per continuar explorant una mica més aquest nou i magnífic país que es suècia!
com que el curs ja ha començat i jo tinc classes aprofito les tardes per quedar amb ells i continuar veien diferents parts de les ciutats, explicant el que conect i ensenyant noves coses.
aquest passat dissabte vam agafar pel dematí un tren en direcció a Uppsala, la ciutat universitària per excelència a suècia, on la majoria dels habitatnts són estudiants de les facultats d'aquesta ciutat,

també té, dins del seu cas històric, la catedral més alta de tots els països nòrdics de 118,7m d'altura, construïda al segle XIII, curiòsament amb obra vista, una construcció molt comuna en edificis antics per aquesta franja nòrdica. les construccions monumentals acostumaben a ser pèdriques a tot arreu i encara desconec el perquè de l'ús de la fàbrica aquí a suècia.

també vam visitar les tombes dels grans resis (cristians i vikings), els quals eren enterrats en petits epais on més tard es construïen turons artificials per monumentalitzar la pèrdua.
és interessant, de mica en mica, conèixer diferents parts d'aquest maravellòs país, com funciona i com s'organitza, i com no, la seva història, que és el que realment ha fet que avui en dia siguin el que siguin.
-
deixant el parèntesis històric aquesta setmana tenim l'entrega final del workshop d'estudi, demà la primera i última correcció amb un tutor el qual ens avaluara i orientarà per aquesta última entrega. de moment no dispossem de gaira informació, ja que l'edifici no és conegut, però segurament serà un treball més sociològic que arquítectònic, ja que el principal problema es la desocupació que l'edifici ha tingut els últims 10 anys.
després del workshop començare el Studio (tap) de Sustainable Design Studio, (tap de disseny sostenible), he tingut sort que m'ha tocat, ja que era el que trobava més interessant. També és el més difícil per feina, però aquí haig d'aprofitar per apendre totes aquellse coses que a catalunya no es fan, i una d'aquestes es el disseny sostenible.
avui m'han dit que anirem a Londres durant el transcurs d'aquest tap, ha visititar una sèrie d'edificis sostenibles amb reconeixement mundial.

ja prou per avui. dilluns no?
dijous arribo! =)

una abraçada i penseu en els camins que ja són nous!!

Esglèsia Ortodoxa d'Estocolm


 Catedral d'Uppsala
 Túmuls funeraris



 (nou fons del windows xp) és broma
 
 Edifici de congresos d'Uppsala

8 comentaris:

  1. Noticies sobre l'exàmen de suec? Per les fotos ja es veu que et cuides bé, eh cabrón!?
    La gent maca? QUe segueixis tant bé com sembla!
    Salut

    ResponElimina
  2. Ei Jaume!! Quins paisatges més bonics! L'11s estàs per aquí com a bon patriota, oi? Aviam si ens veiem.

    Roger

    ResponElimina
  3. si si! estaré fins el dia 12 ( que marxo molt d'hora pel dematí ) oitant que ens hem de veure!! per cert, quan comenteu com a anònim feu com el roge hi posseu el nom (sempre i quan vulgueu) que sinó no se qui és!!

    ResponElimina
  4. El sistema educatiu del nord d'Europa és el de més renom i qualitat segons els informes de la unió. Concretament cònec el de Finlàndia, però m'imagino que el de Suècia ha de tenir particularitats pròpies. Res, si et quedes amb alguna informació curiosa relacionada, ja me la faràs saber!

    Salut, ens veiem el dijous!

    ResponElimina
  5. Jaume! quan vingui també vull que em facis una visita guiada per tots aquests raconets :)
    ens veiem dijous!! :D un peto tla!

    ResponElimina
  6. Jaumee! que tens molta feinaa?? no tens temps ni pel blog eh ja...

    ResponElimina